Neem contact op met Fotografieinstituut

Het Fotografieinstituut

The Mark
Fascinatio Boulevard 220
3065 WB Rotterdam

Internationale Kantoren

Wij bieden onze cursus in meer dan 30 landen aan.

Bekijk onze internationale locaties

Veelgestelde vragen

Voor antwoorden op onze meest gestelde vragen lees onze ‘Veelgestelde vragen’.

Bekijk de veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hoe lang mag ik over de cursus doen?

De cursus is ontworpen om in eigen tempo te doorlopen. U kunt ervan uitgaan dat u normaal gesproken er gemiddeld ongeveer 4-6 uur per week gedurende 24 weken aan besteedt. Veel studenten doen er echter tot een jaar over om hun studie af te ronden vanwege familie- of werkverplichtingen.

Hoe communiceer ik met mijn docent?

U kunt op elk moment contact opnemen met uw docent via onze beveiligde studentensite, waartoe u toegang krijgt zodra u zich inschrijft. De rol van uw docent is om uw opdrachten te beoordelen en u feedback te geven. Ze zijn ook beschikbaar om eventuele vragen over de cursus te beantwoorden.

Moet ik lessen fysiek bijwonen?

Nee. De cursus vindt volledig online plaats. Dit betekent dat er geen fysieke lessen zijn om bij te wonen. Er zijn ook geen gezamenlijke online lessen. U kunt in uw eigen tijd en in uw eigen tempo studeren.

Moet ik een achtergrond hebben in fotografie?

Nee. De cursus is bedoeld voor studenten met weinig of geen ervaring in fotografie.

Wanneer kan ik beginnen?

Omdat de cursus online wordt aangeboden, heeft u de flexibiliteit om te beginnen wanneer en waar het u uitkomt. Als zich bijvoorbeeld vandaag al inschrijft, kunt u meteen beginnen.

Welke apparatuur heb ik nodig?

Onze cursus is compatibel met zowel PC- als Mac-apparaten en basiscomputervaardigheden zijn een vereiste. Het enige dat u verder nodig heeft voor de cursus professionele fotografie, is een camera. Een digitale SLR of een systeemcamera zijn de beste opties, maar is zeker geen vereiste.

Welke bewerkingssoftware is vereist?

We raden u ook aan te beschikken over een recente versie van Adobe Photoshop. Maar u mag uiteraard ook een ander fotobewerkingsprogramma gebruiken dat uw voorkeur draagt.

Wat als ik meer tijd nodig heb?

Als u meer tijd nodig heeft, kunt u één van onze betaalbare verlengingen kopen. We bieden momenteel verlengingen van 3, 6 en 12 maanden aan. Als alternatief kunt u een geavanceerde les kopen; deze komt met een automatische cursusverlenging van 6 maanden.

Wordt het lesmateriaal naar mij toegestuurd?

Onze cursussen worden online gegeven en alle informatie wordt digitaal aangeboden. Zodra u zich inschrijft, krijgt u toegang tot onze onlinestudentensite. U kunt het cursusmateriaal downloaden terwijl u de cursus doorloopt. Toegang tot het cursusmateriaal wordt op een geleidelijke manier vrijgegeven; elke keer als u een opdracht inlevert, krijgt u toegang tot de volgende les. Omdat de modules in PDF worden aangeleverd, kunt u ze opslaan en printen voor toekomstig gebruik, mocht u dat willen.

Zitten de geavanceerde lessen bij de cursus inbegrepen?

Nee. Wanneer u onze cursus koopt, zijn de geavanceerde lessen niet inbegrepen. Onze geavanceerde lessen zijn korte cursussen en optioneel voor diegenen die hun studie willen voortzetten. Ze zijn beschikbaar voor studenten die ingeschreven zijn voor onze basiscursus en tenminste de eerste twee lessen hebben voltooid. Ze bestaan uit één lesmodule en één opdracht. U wordt begeleid door een specialist in het geselecteerde onderwerp.

Kan ik de geavanceerde lessen ook los kopen?

Nee. Helaas bieden we onze geavanceerde lessen niet los aan. Alleen studenten die zijn ingeschreven voor onze cursus kunnen zich hiervoor inschrijven.

Kan ik chatten met andere studenten?

Ja. We hebben een speciale Facebook-groep voor studenten. Via deze groep kunt u in contact komen met andere gelijkgestemde fotografen waarmee u uw opdrachten, de cursus en alles wat creatief is kunt bespreken.

 

Gratis Prospectus Downloaden