Referenties

Dzidra Dubois-Dilevka

Maastricht

De Cursus zet aan het denken. Ik heb de cursus fotografie bij Het Fotografieinstituut met heel veel plezier gevolgd. Ik was bij de start geen beginner, maar de verschillende lessen zette mij aan tot het kritischer kijken en reflecteren.

De theorie ordende en completeerde de "leemtes" in mijn kennis over fotografie. Dit in het bijzonder de opgaves, gericht op het doen, en de uitstekende feedback van de docenten.

De cursus biedt veel handreikingen en is zeer compleet, maar vraagt wel om je verder in de onderwerpen te verdiepen. Ik heb redelijk veel ervaring met Photoshop, de cursus tipt de mogelijkheden aan en wijst de weg om je kennis te verrijken.

De cursus is professioneel, interessant en uitdagend, een echte aanrader!

Mijn websites: www.dzidra.nl/

www.dzidrabruidsfotografie.nl

Jolanda Wesseling

Nieuwerkerk ad IJssel

Ik heb de cursus bij het fotgrafieinstituut als zeer leerzaam en leuk ervaren. In de studiestof wordt uitgebreid ingegaan op de theorie van fotografie, maar ook wat het betekent om als professioneel fotograaf aan de slag te gaan. Persoonlijk vond ik de onderwerpen over visualiseren en het samenstellen van een portfolio erg interessant en leerzaam.

De cursus heeft mijn interesse en plezier in fotografie zeker vergroot en ik ga de komende periode nadenken wat ik verder ga doen in de fotografie. Blijf ik hobby fotograaf of wil ik mij verder ontwikkelen? Ik waardeer enorm de feedback, kritische noten, enthousiasme en begeleiding van mijn docente Jeannette. Hoe snel en uitgebreid zij altijd antwoord gaf op mijn vragen of mijn opdrachten beoordeelde, echt super!

Heel erg bedankt.

Stanley Van Der Hoeven

Amstelveen

Fotografie is altijd al een passie van mij geweest. Daarom is hobby fotografie vanaf mijn 10e jaar een belangrijk deel van mijn leven geweest. In 2013 heb ik besloten dat ik daarmee (een deel van) mijn inkomen wil gaan verdienen. Daarom was ik op zoek naar een goede fotografie opleiding.

Door middel van Googelen kwam ik terecht bij Het Fotografie Instituut. Na het lezen van recensie's over Het Fotografie Instituut was ik om. Het is een online studie van ruim een jaar, en dat vond ik zeer prettig want je kunt zelf je studie tempo bepalen. Je krijgt een docent toegewezen die je één op één helpt en je opdrachten beoordeelt. Ik vind dit een mooie en moderne manier van studeren.De studenten helpdesk stuurt je zelfs vacatures tijdens je studie periode.

Ik heb met heel veel plezier aan deze cursus deelgenomen en ga de lessen zelfs missen. Ik kan Het Fotografie Instituut van harte aanbevelen aan iedereen die zich meer in de professionele fotografie wil gaan verdiepen.

Mijn website: http://vdhoevenfotografie.nl

Philip Smits

Den Haag

Toen ik na een zeer drukke loopbaan besloot om eindelijk een professionele cursus fotografie te volgen heb ik gekozen voor de cursus Professionele Fotografie van het Fotografieinstituut. Belangrijke redenen waren de online lesmethode, de logische volgorde en diepgang van de lesstof, een vaste begeleider en de "verplichte" uitwerking van de opgaven alvorens naar de volgende les te kunnen gaan.

In de praktijk zijn mijn verwachtingen volledig uitgekomen. De lesstof is heel begrijpelijk verwoord, wordt met vele voorbeelden geillustreerd en bevat verwijzingen naar additioneel instructie-materiaal. De opgaven zijn heel helder en bieden een goed evenwicht tussen theorie en praktijk.

Ook de uitdaging om je als beginnend ondernemer te profileren richting mogelijke klanten middels opgaven spraken mij bijzonder aan. Vaak een onderbelicht aspect in dit type cursussen. De online lesmethode blijkt in de praktijk vele voordelen te bieden. Je bepaalt zelf het studietempo en kunt op ieder moment je begeleider berichten die heel snel reageert. Dat geldt voor tussentijdse adviezen en voor het commentaar op de ingediende opgaven.

Wat mij bijzonder heeft aangesproken is de inspirerende en motiverende wijze waarop mijn begeleider iedere ingediende opgave van deskundig commentaar heeft voorzien. Commentaar dat vaak veel verder ging dan het beoordelen van de opgave zelf en ook algemene aanwijzingen en verwijzingen bevatte waar ik mijn voordeel heb kunnen doen. Zo vormt ook dit commentaar naast het lesmateriaal een mooi naslagwerk voor de toekomst.

In de praktijk bleek inderdaad dat de volgorde van de lesstof en het "verplicht" inleveren van de opgaven alvorens verder te kunnen met de lesstof heel disciplinerend werken. Zowel tav de volgorde van de te volgen lesstof als tav het moeten nadenken over de vraag "hoe kan ik mij als fotograaf onderscheiden bij mijn klanten?" en wat is daar voor nodig?.

Als je van je hobby fotografie je vak wilt maken of als je wilt gaan specialiseren als fotograaf in een bepaald segment dan is deze cursus professionele Fotografie van het Fotografieinstituut een must!

Marcel van Berkel

Den Haag

Ik heb behoorlijk getwijfeld om de opleiding bij het Fotografieinstituut te gaan doen. Wat kon ik verwachten van een online opleiding, wat was het niveau en zou de inhoud van de lessen aansluiten bij mijn verachtingen? De presentatie van FI op het internet is prachtig, maar daarmee kijk je nog niet "onder de motorkap". Ik besloot Guido Pijpers te benaderen door hem brutaal een e-mail te sturen. Guido is een van de docenten bij FI. Ik kreeg na 1 dag al een uitgebreide reactie van hem waarin al mijn vragen werden beantwoord. Maar bovendien kreeg ik diezelfde dag ook nog een e-mail van de helpdesk met alle gewenste informatie. Dat noem ik klantgericht en professioneel en ik heb mij diezelfde avond nog ingeschreven.

Ik heb de studie in enkele maanden kunnen afronden. Ben je enigzins bekend met de theorie, dan is het wel hard werken, maar heel goed te doen om het tempo er in te houden. Jeannette Huisman was mijn persoonlijke begeleider. De wijze waarop zij de tijd voor je neemt om je te voorzien van feedback is fantastisch. De opdrachten zijn uitdagend, de lesstof is zeer goed en de tips die je krijgt om straks aan de slag te gaan zijn goud waard.

Ik heb niet eerder ervaren dat studeren een feest kan zijn. FI zorgt voor de slingers en de confetti! Maar het mooiste compliment is dat FI in staat is om je zelfvertrouwen te geven en je te helpen bij het bepalen van de juiste richting binnen fotografie.

Twijfel je nog? Je mag mij persoonlijk benaderen! Wil je mijn ontwikkeling verder volgen? Kijk dan op mijn website:

Sandra Cryns-Hop

Swifterbant

Fotografie is altijd mijn passie geweest. "Kan mijn leven niet voorstellen zonder een camera" Daarom is hobby fotografie vanaf mijn 1e jaar een deel van mijn van leven geweest. Camera van vader die ik af en toe mocht lenen. Toen ik 13e werd kreeg ik de camera van mijn vader als erfstuk. In 2015 kreeg ik vraag om voor een bedrijf foto's te maken. Ik ging er geld mee verdienen. Waardoor ik heb besloten om een opleiding te gaan volgen. Wou niet in de banken zitten.

Door middel van Googelen kwam ik terecht bij Het Fotografie Instituut. Na het lezen vakreferenties was ik om. Een online studie wat je in een jaar kan afronden, en dat vond ik zeer prettig om op eigen tempo te studeren. Ook omdat ik een dyslexie heb. Ik heb het ervaren als zeer plezierig werken.

De studiestof wordt uitgebreid op ingegaan op het theorie van fotograaf. Onderwerpen over visualiseren en het samenstellen van een portfolio was erg leerzaam en een goede begeleiding. Door de opleiding ben ik achter gekomen welke fotograaf ik ben en ga daar in verder.

Ik heb er veel aan gehad en ga de opleiding missen. Maar ga wel verder met geavanceerde lessen.

Mocht je nog twijfels hebben. Mag je mij altijd benaderen. Mijn ontwikkelingen kun je volgen op

www.sansfotografie.com/

Henk Mast

Amersfoort

Waarom heb ik de cursus aan Het Fotografie Instituut gedaan? Zo'n vijf jaar geleden kocht ik mijn eerste DSLR Camera voor een vakantie naar Canada. Direct was ik overdonderd van de mogelijkheden van deze camera, maar mijn kennis op het gebied van fotografie was niet zo groot, dus ben ik eerst maar een eenvoudige basis cursus fotografie gaan doen.

Met die verkregen kennis ben ik me voornamelijk bezig gaan houden met natuurfotografie, mooie plaatjes geschoten, maar ja je wilt ook weleens wat anders proberen, dus naar een cursus portretfotografie. Ook met deze cursus aan de gang gegaan en leuke opnamen gemaakt.

Was dit het … nee, gezocht naar meer mogelijkheden en zo terecht gekomen bij het FI.

Wat ik hier geleerd heb in betrekkelijk korte tijd voldeed volledig aan mijn verwachting. Mijn doel was uitgebreidere kennis van het Fotovak te vergaren, ook al zou het voor mij in de eerste plaats een hobby blijven. Met het volgen van deze cursus heb ik een breed scala van mogelijkheden in het fotografievak ontdekt, de onderwerpen welke aanbod kwamen en de manier van beoordeling door de docente heeft mij veel plezier bezorgt.

Met dank aan mijn docente Jeannette Huisman, welke mij prima begeleid heeft , professioneel, snel en met duidelijke antwoorden en uitleg over het vak.

Daarom raad ik een ieder die iets meer met fotografie wil doen deze cursus te gaan volgen. Top!

Bedankt.

C.Z.S. van de Wittenmeer

Geldrop

Voordat ik deze opleiding begon heb ik gekeken op internet naar de mogelijkheden op dit vakgebied. Aangezien ik fulltime werk, had ik geen zin in langlopende opleidingen, met name niet in klassikaal verband (ben 50 jaar). Uiteindelijk kwam ik terecht bij het Fotografie instituut. Na wikken en wegen de beslissing genomen hier mijn opleiding te volgen. Mooiste is een erkend diploma!

Het leuke aan de cursus is dat het in jip en janneke taal is geschreven en  doorspekt wordt met grapjes van Georg Seper, het materiaal wordt verduidelijkt met foto’s. Wat ik erg belangrijk vond is de heldere uitleg van bewerkingen in Photoshop. Na het downloaden van de lessen aan de gang, het fijnste is je eigen tempo bepalen. Ik ben 15 maart 2014 begonnen en heb mijn diploma aangevraagd op 3 juli 2014. In een flink tempo doorgegaan, mijn vrouw had het er af en toe moeilijk mee!

Na het inleveren wachten op antwoord van mijn docent Guido Pijper. Veel van hem geleerd, elke keer vol verwachting wachtend op zijn antwoord. De studentenhelpdesk, Els, heeft mij regelmatig van goed antwoord voorzien. Wat de opdrachten betreft had ik een aanbieding gekregen om te helpen bouwen aan een portfolio (hellaas niet in bezit van professioneel materiaal) dus span je eigen in en het zal zijn vruchten afwerpen! Ik zal zeker op een social media terug te vinden zijn. Na deze opleiding het geleerde blijven onthouden en netwerken, netwerken, om er in te komen! Compliment voor het Fotografie instituut.

Johannes Adrianus Maria Tuns

Stellendam

Dit is echt een cursus welke je verder helpt op het pad der fotografie. Er is wel enige kennis van de theorie met betrekking tot de relatie diafragma, sluitertijd en ISO waarde noodzakelijk. Misschien een open deur maar ook kennis over de mogelijkheden van je eigen camera is wel handig. De opbouw van de cursus is zodanig dat je echt stap voor stap toe werkt naar die foto's met de wow factor.

De cursus geeft een prima balans tussen theorie en praktijk en hierdoor ga je echt anders kijken naar alle facetten welke nodig zijn om net die foto's te maken welke je onderscheiden van anderen. Doordat je, je eigen tempo kunt bepalen geeft dit extra ruimte om te experimenteren en om te kijken wat er uiteindelijk bij jou past.

Mijn docent was Jeanette Huisman en haar feedback heeft mij echt verder geholpen. In duidelijke taal gaf zij aan wat er goed en minder goed was aan de ingestuurde opdrachten(foto's). De antwoorden kwamen meestal ook al ruim binnen de 5 beloofde dagen binnen wat in beleving aangeeft hoe betrokken zij ook is bij haar cursisten.

Indien je tegen problemen aan zou lopen waren er de mensen van de helpdesk welke je op een snelle en correcte manier te hulp kwamen. Ik heb ze niet veel nodig gehad omdat de cursus dusdanig is ingericht dat eigenlijk alles voor zich spreekt.

Al met al een heel positieve ervaring opgedaan met deze cursus en ondanks het feit dat ik nu nog hobbymatig met fotograferen bezig ben heeft deze cursus me wel aan het denken gezet om in de nabije toekomst toch iets meer met de opgedane kennis te gaan doen.

Nico De Lange

Riethoven

Als amateur ben ik begonnen aan deze opleiding. Ik dacht dat ik aardige plaatjes kon maken maar echt onderscheiden deed  ik mij niet. Ik gebruikte de camera op een manier die in de lessen wordt beschreven als hoe je het juist niet moet doen. Nu heeft de camera geen geheimen meer voor me. De camera doet wat ik wil door dat ik begrijp hoe de camera werkt.

Een foto maken is nu plezier geworden. Je kan je nu volledig toeleggen op het visualiseren van de beelden. De goede foto's en de mooie beelden komen dan vanzelf. De lessen lezen prettig en zijn doorspekt met een droge humor. De stof wordt uitgebreid behandeld en zijn een voorbereiding op de opdrachten. De opdrachten zetten je aan het werk om de geleerde lesstof toe te passen. Jeannette was mijn docent. De ingeleverde opdrachten werden snel beoordeeld. De beoordelingen waren prettig te lezen. De beoordeling was altijd opbouwend en waren een aanvulling op de lesstof. Ook motiveerde ze me om net iets beter te kijken. Ik heb Jeannette na de laatste opdracht dan ook een mail gestuurd om haar te bedanken voor de begeleiding.

De helpdesk werkt prima. Door foute instelling van mijn computer had ik in het begin moeite met het uploaden van de opdrachten. De helpdesk heeft mij daar bij goed geholpen en van advies gediend.

Ik had geen ervaring met online studeren. Het is me uitstekend bevallen om in eigen tempo te werken. Ik heb in de vakantie periode 2 maal een pauze ingelast en toch was ik binnen een jaar afgestudeerd.

In de periode dat ik de opleiding volgde kreeg ik steeds meer reacties op mijn foto's. Mijn kennissen zagen dat mijn foto's veranderden. Ook al heb ik er niet omgevraagd, toch komen de eerste opdrachten al binnen.

Iedereen die actief is bij het FI hartelijk bedankt voor jullie support.

Pieter Augustijn

Ik was op zoek naar een fotografiecursus, het liefst online, waar ik het vak van fotograaf met al zijn facetten kon leren. Zoekend op het internet kwam ik de fotografiecursus van het Fotografieinstituut tegen. Deze sprak mij het meeste aan. Mijn interesse werd vooral gewekt door de brede aanpak van de cursus en de tijdsduur van de cursus. Eenmaal aan de cursus begonnen werd ik alleen maar enthousiaster, en ik was al met veel enthousiasme begonnen. Elk cursist krijgt een docent toegewezen. Je persoonlijke docent begeleid je tijdens je studie.

De lesstof wordt op een prettige manier beschreven met de nodige humor. Dat maakt het leren aangenaam. De lessen hebben een logische opbouw. De opdrachten geven veel ruimte voor je eigen creativiteit en aanpak en sluiten steeds aan op de theorie. Waar ik veel profijt van heb gehad was de les over het dynamisch bereik van de camera. Wat dit betekent in de praktijk en wat daarmee mogelijk is, was voor mij verrrassend. Voor wat betreft de nabewerking waren de verschillende methoden om een foto te verscherpen leerzaam. Elke les wordt afgesloten met één of meerdere opdrachten. Naast het - op eenvoudige wijze - uploaden van foto's geef je ook commentaar op je eigen werk. Mijn persoonlijke docent was Jeannette Huisman. Haar feedback op de opdrachten en aanvullende informatie vond ik zeer professioneel en waardevol. De stappen in mijn ontwikkeling tijdens de cursus gaven mij meer houvast en vertrouwen in de foto-opdrachten. Ook weet ik nu hoe ik mijn portfolio het beste op kan bouwen en is mij duidelijk geworden welke specialisme bij me past. Hoe profileer ik me en hoe krijg en houd ik werk in de nabije toekomst.

Ik heb ontzettend veel geleerd en raad eenieder die zich in de fotografie wilt ontwikkeling aan de cursus te volgen.

Korting € 50,00
Nu slechts € 749,00

Of nu inschrijven voor slechts
€ 33,29 per week

Inschrijven

Studenten Foto’s

Een voorbeeld van onze studenten foto’s