Reviews cursus Fotografie

Eric Werger

Haaksbergen

Een digitale cursus die toch betrokkenheid en persoonlijke aandacht biedt. Het is mogelijk.

Uiteindelijk zul je zelf aan de bak moeten en hetgeen aangeboden wordt toe moeten gaan passen. Met de kennis die opgedaan wordt via het Fotografie Instituut is dat echter een logische vervolgstap.

Je persoonlijke voorkeur bepaalt of je een foto mooi vind. Het Fotografie Instituut helpt je die voorkeur verder te ontwikkelen en de technische grenzen van je apparatuur op te zoeken en je kennis verder op te rekken.

Een ontzettend snelle reactietijd bij vragen of na het indienen van een opdracht en de vrijheid om in eigen tempo de cursus te doorlopen maken deze cursus ontzettend klantvriendelijk. Absoluut een aanrader!

Barbara van Schaik-de Gooijer

Wijk bij Duurstede

Wat is dit een geweldige opleiding. Het is écht enorm leerzaam! Ook als je al wat weet over fotografie, is dit zeker een aanrader.

Het persoonlijk contact met de docent maakt dat je snel kunt schakelen en antwoord krijgt op vragen die voor jou belangrijk zijn.

Lekker thuis leren op je eigen moment en in je eigen tempo, maar wel de aandacht die je nodig hebt om tot een mooi resultaat te komen. Ik zie alleen maar voordelen en voel me nu nog zekerder in het maken van mooie beelden.

bybarfotografie.nl

@bybarfotografie

Facebook

Daan Uijterwaal

Veenendaal

Dit is een geweldige cursus voor de gevorderde fotograaf en de beginner. De beginner leert veel over zijn camera en de gevorderde krijgt echt een opstapje in de fotografie business.

De docenten helpen super goed ook buiten de lessen om als je ze een persoonlijk bericht stuurt. Dit helpt enorm bij het verbeteren van je werk en bij het opbouwen van je eigen bedrijf als fotograaf!

Dit is zeker een aanrader om te doen ongeacht je niveau als fotograaf.

Vera Grapendaal

Alkmaar

Een onzettende uitgebreide en vooral verdiepende cursus. Deze cursus overstijgt alles wat ik tot nu toe heb ik gezien. Echt het gevoel dat ik mijn kennis en kunde op het gebied van fotografie naar een hoger niveau heb kunnen tillen.

@veragrapendaalphotography

Liesbeth Disbergen

Epe (Gelderland)

Wat een ongelofelijk fijne cursus heb ik zojuist afgesloten!

Niet alleen heb ik in de lessen een schat aan informatie gevonden, ook mijn betrokken docent Wouter le Duc gaf keer op keer professionele en opbouwende kritieken op de opdrachten. Ook wanneer het even niet lekker liep, was hij daar met positieve feedback, ik heb dat als zeer waardevol beschouwd.

Daarnaast heb ik de vrijheid die je hebt om de cursus in je eigen tempo te doorlopen als zeer prettig ervaren en met een parttime baan ernaast, heel goed te combineren.

Ik kan deze cursus bij Het Fotografie Instituut van harte aanbevelen!

@liesbethdisbergen

Facebook

Laura Colijn

Nieuw-Vennep

Wat een fijne cursus was dit en fijn dat je dit in eigen tijd kan indelen.

Ik heb hier enorm veel van geleerd en fijn dat de lesmateriaal makkelijk leest om verder te gaan. Nadat je het hoofdstuk uit had werd je ingeleverde antwoorden door een docent beoordeeld en kreeg je uitgebreide feedback terug waar je ook daadwerkelijk iets aan had.

Ik raad het zeker andere mensen aan om je zelf te ontwikkelen als een fotograaf.

@lbypictures

lbypictures.blogspot.com

Brigit Stokman

Voorburg

Wat een fijne en leerzame cursus was De Professionele Fotografiecursus.

Voorafgaand aan deze cursus had ik al eens wat workshops en korte fotografiecursussen gedaan en dacht dus dat ik al aardig wat kennis had. Maar wat heb ik nog veel geleerd. De lesstof van alle modules is zeer uitgebreid en geeft goed inzicht in en achtergrondinformatie over alle aspecten van fotografie.

En wat is het fijn om de modules in eigen tempo te kunnen doen, met begeleiding en beoordeling van een professionele fotograaf. Bij vragen kon ik Joke Schut altijd benaderen via de berichtenbox en binnen e3n dag had ik een reactie.

Wil je je echt verder professionaliseren in fotografie, dan is dit DE cursus.

Abraham van Leeuwen

Huizen NH

De lessen van het Fotografie instituut zijn uitstekend te volgen voor elk type fotograaf. Het aangeboden lesmateriaal is uitermate goed te gebruiken en de ondersteuning van de docenten is perfect.

Er wordt snel en adequaat gereageerd op alle vragen en de feedback op de opdrachten is opbouwend. Ik heb de opleiding naast mijn huidige werk als programmeur gedaan en het nooit als te veel of stressvol ervaren.

Ik kan zonder meer deze opleiding aanbevelen. Bram van Leeuwen

Gerda Wesselius

Stiens

Met plezier en ook met veel resultaat heb ik de opleiding aan het Fotografie Instituut gevolgd.   

Met plezier omdat ik daar eindelijk de kennis vond van de fotografie die ik zocht. Kennis die ik nodig had om me als professional te kunnen profileren. Kennis is één ding, het toepassen, de kunde, daar gaat het om. En dat komt in deze opleiding samen. De geleerde kennis toepassen, vanuit het hoofd (en het hart) naar de handen. Weten wat je doet, wat je moet doen om een goed en mooi beeld te krijgen. Ook groeide mijn inzicht in het werk van een professioneel fotograaf.  

De begeleiding was prettig. Goede feedback. Daar hoefde ik ook nooit lang op te wachten.  

De website werkt prima en alles is gemakkelijk vindbaar.  

Kortom een uitstekende plek, waar ik een flinke ontwikkelingsboost heb meegekregen.  

afscheidbelicht.nl

Sander Brugman

Capelle aan den IJssel

Voor mij als beginner in de fotografie was deze cursus ideaal. De lessen zijn uitgebreid en zijn zeer goed te volgen.

Ook de vriendelijke en geduldige begeleiding van Wouter (en ook zijn collega’s) was super! Altijd zeer goeie en nuttige feedback gehad, zodat je blijft leren en altijd jezelf kan blijven verbeteren. Het is ook fijn dat je deze cursis op je eigen tempo kan volgen.

Kortom: hier een zeer tevreden cursist en wil dan ook Wouter (en collega’s) bedanken voor de super leuke en leerzame tijd! Wie weet tot ooit!

Chiel Hoekstra

Leeuwarden

Ik heb de cursus ervaren als een goede start binnen de fotografie. Zeker als je voor jezelf wilt beginnen of net bent begonnen voegt de cursus veel toe.

De lessen zijn in eigen tempo en op eigen momenten te volgen, iets wat ik heel prettig vond. Ik heb altijd waardevolle en nuttige feedback van mijn vakdocent gekregen, ook als ik extra of andere vragen had.

De reactietijd was altijd snel. Door deze cursus heb ik een waardevolle basis om verder te gaan binnen de fotografie.

Kim Bruinsma

Hasselt

Na al een aantal jaren als hobby te fotograferen kwam het Fotografieinstituut op mijn pad. Na wat onderzoek kwam ik tot de conclusie dat dit de perfecte oplossing was om bij te leren.De online cursus was prima te combineren met ons gezin met 3 jonge kinderen. Heel prettig daarbij dat ik een jaar over de cursus mocht doen, zo heb ik geen tijdsdruk ervaren en echt op mijn gemak veel kennis tot mij kunnen nemen.

Online is bijna alles te vinden tegenwoordig, maar zelf wist ik niet waar ik moest beginnen. Deze cursus heeft mij de richting gegeven die ik nodig had om mijn kennis gericht uit te breiden. De samenwerking met de docent (in mijn geval Joke Schut) heb ik ook als zeer prettig ervaren. De opdrachten waren telkens vlot beoordeeld en ik heb bruikbare feedback van haar gekregen. Tevens kon ik gedurende de cursus altijd terecht met vragen, waarop ik ook vlot antwoord kreeg.

Al met al is het voor mij een zeer positieve leerzame ervaring geweest, ik kan niet anders zeggen.

@puur_kim

Olaf Boender

Zuidbroek

Ik heb een zeer positieve ervaring met het fotografieinstituut. Het zijn de handvaten die je worden aangereikt die ik het belangrijkste vindt om als professional te gaan werken. Maar ook het prettige contact met opbouwende kritieken van mijn lerares Joke Schut ben ik zeer over te spreken. Haar snelle lesbeoordelingen en kundige analyse van de foto's, en haar tips over hoe ik mijn loopbaan kan aanpakken neem ik te harte.

De helpdesk is ook altijd zeer behulpzaam en reageert snel.

Kortom: Joke en het fotografieinstituut bedankt! Ik heb al jullie vervolgstudie portretfotografie aangeschaft en heb hier zin in!

Michael Verbeek

Dronten

Ik heb een zeer positieve ervaring met het fotografieinstituut. Het zijn de handvaten die je worden aangereikt die je nodig hebt om als professioneel fotograaf aan slag te gaan.

Ook de opbouwende kritieken van mijn leraar Wouter ben ik zeer over te spreken. Zijn snelle lesbeoordelingen en deskundige analyse van de foto's, en zijn tips over hoe ik mijn portfolio nog beter kan maken, die heb je ten slotte nodig om klanten te krijgen.

Ik kan Het Fotografie Instituut van harte aanbevelen aan iedereen die zich meer in de professionele fotografie wil gaan verdiepen.

michaelverbeek.eu

Anna Maria Belt

Roden

Al een tijdje had ik het geluk om van mijn passie mijn beroep te maken! Super gaaf, maar toch miste ik nog wat verdieping. Daarom heb ik voor deze cursus professionele Fotografie van het Fotografieinstituut gekozen. Iets waar ik achteraf zeker geen spijt van heb.Wat ik vooral fijn vond is dat ik op mijn eigen tempo kon leren.Daarnaast was het heerlijk om je beoordeling al super snel te lezen nadat je de opdracht had ingestuurd. Ze waren altijd van toegevoegde waarde en lieten mij nog kritischer kijken en reflecteren. Ondanks dat de cursus geheel theoretisch is, zorgt hij er ook echt voor dat je de praktijk in gaat.

Fijn, ik sta voortaan een stuk zekerder achter de camera, zit vol ideeën, ben mega enthousiast en zeer geïnspireerd als er weer leuke modellen voor mij klaar staan. Kortom, twijfel niet en meld je snel aan voor deze leerzame en verdiepende cursus.

Dzidra Dubois-Dilevka

Maastricht

De Cursus zet aan het denken. Ik heb de cursus fotografie bij Het Fotografieinstituut met heel veel plezier gevolgd. Ik was bij de start geen beginner, maar de verschillende lessen zette mij aan tot het kritischer kijken en reflecteren.

De theorie ordende en completeerde de "leemtes" in mijn kennis over fotografie. Dit in het bijzonder de opgaves, gericht op het doen, en de uitstekende feedback van de docenten.

De cursus biedt veel handreikingen en is zeer compleet, maar vraagt wel om je verder in de onderwerpen te verdiepen. Ik heb redelijk veel ervaring met Photoshop, de cursus tipt de mogelijkheden aan en wijst de weg om je kennis te verrijken.

De cursus is professioneel, interessant en uitdagend, een echte aanrader!

dzidra.nl

@ddzidradubois

Sandra Cryns-Hop

Swifterbant

Fotografie is altijd mijn passie geweest. "Kan mijn leven niet voorstellen zonder een camera" Daarom is hobby fotografie vanaf mijn 1e jaar een deel van mijn van leven geweest. Camera van vader die ik af en toe mocht lenen. Toen ik 13e werd kreeg ik de camera van mijn vader als erfstuk. In 2015 kreeg ik vraag om voor een bedrijf foto's te maken. Ik ging er geld mee verdienen. Waardoor ik heb besloten om een opleiding te gaan volgen. Wou niet in de banken zitten.

Door middel van Googelen kwam ik terecht bij Het Fotografie Instituut. Na het lezen vakreferenties was ik om. Een online studie wat je in een jaar kan afronden, en dat vond ik zeer prettig om op eigen tempo te studeren. Ook omdat ik een dyslexie heb. Ik heb het ervaren als zeer plezierig werken.

De studiestof wordt uitgebreid op ingegaan op het theorie van fotograaf. Onderwerpen over visualiseren en het samenstellen van een portfolio was erg leerzaam en een goede begeleiding. Door de opleiding ben ik achter gekomen welke fotograaf ik ben en ga daar in verder.

Ik heb er veel aan gehad en ga de opleiding missen. Maar ga wel verder met geavanceerde lessen.

Mocht je nog twijfels hebben. Mag je mij altijd benaderen. Mijn ontwikkelingen kun je volgen op

sansfotografie.com

Stanley Van Der Hoeven

Amstelveen

Fotografie is altijd al een passie van mij geweest. Daarom is hobby fotografie vanaf mijn 10e jaar een belangrijk deel van mijn leven geweest. In 2013 heb ik besloten dat ik daarmee (een deel van) mijn inkomen wil gaan verdienen. Daarom was ik op zoek naar een goede fotografie opleiding.

Door middel van Googelen kwam ik terecht bij Het Fotografie Instituut. Na het lezen van recensie's over Het Fotografie Instituut was ik om. Het is een online studie van ruim een jaar, en dat vond ik zeer prettig want je kunt zelf je studie tempo bepalen. Je krijgt een docent toegewezen die je één op één helpt en je opdrachten beoordeelt. Ik vind dit een mooie en moderne manier van studeren. De studenten helpdesk stuurt je zelfs vacatures tijdens je studie periode.

Ik heb met heel veel plezier aan deze cursus deelgenomen en ga de lessen zelfs missen. Ik kan Het Fotografie Instituut van harte aanbevelen aan iedereen die zich meer in de professionele fotografie wil gaan verdiepen.

500px.com/vdhoevenfotografie

exposuremedia.nl

C.Z.S. van de Wittenmeer

Geldrop

Voordat ik deze opleiding begon heb ik gekeken op internet naar de mogelijkheden op dit vakgebied. Aangezien ik fulltime werk, had ik geen zin in langlopende opleidingen, met name niet in klassikaal verband (ben 50 jaar). Uiteindelijk kwam ik terecht bij het Fotografie instituut. Na wikken en wegen de beslissing genomen hier mijn opleiding te volgen. Mooiste is een erkend diploma!

Het leuke aan de cursus is dat het in jip en janneke taal is geschreven en  doorspekt wordt met grapjes van Georg Seper, het materiaal wordt verduidelijkt met foto’s. Wat ik erg belangrijk vond is de heldere uitleg van bewerkingen in Photoshop. Na het downloaden van de lessen aan de gang, het fijnste is je eigen tempo bepalen. Ik ben 15 maart 2014 begonnen en heb mijn diploma aangevraagd op 3 juli 2014. In een flink tempo doorgegaan, mijn vrouw had het er af en toe moeilijk mee!

Na het inleveren wachten op antwoord van mijn docent Guido Pijper. Veel van hem geleerd, elke keer vol verwachting wachtend op zijn antwoord. De studentenhelpdesk, Els, heeft mij regelmatig van goed antwoord voorzien. Wat de opdrachten betreft had ik een aanbieding gekregen om te helpen bouwen aan een portfolio (hellaas niet in bezit van professioneel materiaal) dus span je eigen in en het zal zijn vruchten afwerpen! Ik zal zeker op een social media terug te vinden zijn. Na deze opleiding het geleerde blijven onthouden en netwerken, netwerken, om er in te komen! Compliment voor het Fotografie instituut.

Johannes Adrianus Maria Tuns

Stellendam

Dit is echt een cursus welke je verder helpt op het pad der fotografie. Er is wel enige kennis van de theorie met betrekking tot de relatie diafragma, sluitertijd en ISO waarde noodzakelijk. Misschien een open deur maar ook kennis over de mogelijkheden van je eigen camera is wel handig. De opbouw van de cursus is zodanig dat je echt stap voor stap toe werkt naar die foto's met de wow factor.

De cursus geeft een prima balans tussen theorie en praktijk en hierdoor ga je echt anders kijken naar alle facetten welke nodig zijn om net die foto's te maken welke je onderscheiden van anderen. Doordat je, je eigen tempo kunt bepalen geeft dit extra ruimte om te experimenteren en om te kijken wat er uiteindelijk bij jou past.

Mijn docent was Jeanette Huisman en haar feedback heeft mij echt verder geholpen. In duidelijke taal gaf zij aan wat er goed en minder goed was aan de ingestuurde opdrachten(foto's). De antwoorden kwamen meestal ook al ruim binnen de 5 beloofde dagen binnen wat in beleving aangeeft hoe betrokken zij ook is bij haar cursisten.

Indien je tegen problemen aan zou lopen waren er de mensen van de helpdesk welke je op een snelle en correcte manier te hulp kwamen. Ik heb ze niet veel nodig gehad omdat de cursus dusdanig is ingericht dat eigenlijk alles voor zich spreekt.

Al met al een heel positieve ervaring opgedaan met deze cursus en ondanks het feit dat ik nu nog hobbymatig met fotograferen bezig ben heeft deze cursus me wel aan het denken gezet om in de nabije toekomst toch iets meer met de opgedane kennis te gaan doen.

Nico De Lange

Riethoven

Als amateur ben ik begonnen aan deze opleiding. Ik dacht dat ik aardige plaatjes kon maken maar echt onderscheiden deed  ik mij niet. Ik gebruikte de camera op een manier die in de lessen wordt beschreven als hoe je het juist niet moet doen. Nu heeft de camera geen geheimen meer voor me. De camera doet wat ik wil door dat ik begrijp hoe de camera werkt.

Een foto maken is nu plezier geworden. Je kan je nu volledig toeleggen op het visualiseren van de beelden. De goede foto's en de mooie beelden komen dan vanzelf. De lessen lezen prettig en zijn doorspekt met een droge humor. De stof wordt uitgebreid behandeld en zijn een voorbereiding op de opdrachten. De opdrachten zetten je aan het werk om de geleerde lesstof toe te passen. Jeannette was mijn docent. De ingeleverde opdrachten werden snel beoordeeld. De beoordelingen waren prettig te lezen. De beoordeling was altijd opbouwend en waren een aanvulling op de lesstof. Ook motiveerde ze me om net iets beter te kijken. Ik heb Jeannette na de laatste opdracht dan ook een mail gestuurd om haar te bedanken voor de begeleiding.

De helpdesk werkt prima. Door foute instelling van mijn computer had ik in het begin moeite met het uploaden van de opdrachten. De helpdesk heeft mij daar bij goed geholpen en van advies gediend.

Ik had geen ervaring met online studeren. Het is me uitstekend bevallen om in eigen tempo te werken. Ik heb in de vakantie periode 2 maal een pauze ingelast en toch was ik binnen een jaar afgestudeerd.

In de periode dat ik de opleiding volgde kreeg ik steeds meer reacties op mijn foto's. Mijn kennissen zagen dat mijn foto's veranderden. Ook al heb ik er niet omgevraagd, toch komen de eerste opdrachten al binnen.

Iedereen die actief is bij het FI hartelijk bedankt voor jullie support.

Jolanda Wesseling

Nieuwerkerk ad IJssel

Ik heb de cursus bij het fotgrafieinstituut als zeer leerzaam en leuk ervaren. In de studiestof wordt uitgebreid ingegaan op de theorie van fotografie, maar ook wat het betekent om als professioneel fotograaf aan de slag te gaan. Persoonlijk vond ik de onderwerpen over visualiseren en het samenstellen van een portfolio erg interessant en leerzaam.

De cursus heeft mijn interesse en plezier in fotografie zeker vergroot en ik ga de komende periode nadenken wat ik verder ga doen in de fotografie. Blijf ik hobby fotograaf of wil ik mij verder ontwikkelen? Ik waardeer enorm de feedback, kritische noten, enthousiasme en begeleiding van mijn docente Jeannette. Hoe snel en uitgebreid zij altijd antwoord gaf op mijn vragen of mijn opdrachten beoordeelde, echt super!

Heel erg bedankt.

Henk Mast

Amersfoort

Waarom heb ik de cursus aan Het Fotografie Instituut gedaan? Zo'n vijf jaar geleden kocht ik mijn eerste DSLR Camera voor een vakantie naar Canada. Direct was ik overdonderd van de mogelijkheden van deze camera, maar mijn kennis op het gebied van fotografie was niet zo groot, dus ben ik eerst maar een eenvoudige basis cursus fotografie gaan doen.

Met die verkregen kennis ben ik me voornamelijk bezig gaan houden met natuurfotografie, mooie plaatjes geschoten, maar ja je wilt ook weleens wat anders proberen, dus naar een cursus portretfotografie. Ook met deze cursus aan de gang gegaan en leuke opnamen gemaakt.

Was dit het … nee, gezocht naar meer mogelijkheden en zo terecht gekomen bij het FI.

Wat ik hier geleerd heb in betrekkelijk korte tijd voldeed volledig aan mijn verwachting. Mijn doel was uitgebreidere kennis van het Fotovak te vergaren, ook al zou het voor mij in de eerste plaats een hobby blijven. Met het volgen van deze cursus heb ik een breed scala van mogelijkheden in het fotografievak ontdekt, de onderwerpen welke aanbod kwamen en de manier van beoordeling door de docente heeft mij veel plezier bezorgt.

Met dank aan mijn docente Jeannette Huisman, welke mij prima begeleid heeft , professioneel, snel en met duidelijke antwoorden en uitleg over het vak.

Daarom raad ik een ieder die iets meer met fotografie wil doen deze cursus te gaan volgen. Top!

Bedankt.

Philip Smits

Den Haag

Toen ik na een zeer drukke loopbaan besloot om eindelijk een professionele cursus fotografie te volgen heb ik gekozen voor de cursus Professionele Fotografie van het Fotografieinstituut. Belangrijke redenen waren de online lesmethode, de logische volgorde en diepgang van de lesstof, een vaste begeleider en de "verplichte" uitwerking van de opgaven alvorens naar de volgende les te kunnen gaan.

In de praktijk zijn mijn verwachtingen volledig uitgekomen. De lesstof is heel begrijpelijk verwoord, wordt met vele voorbeelden geillustreerd en bevat verwijzingen naar additioneel instructie-materiaal. De opgaven zijn heel helder en bieden een goed evenwicht tussen theorie en praktijk.

Ook de uitdaging om je als beginnend ondernemer te profileren richting mogelijke klanten middels opgaven spraken mij bijzonder aan. Vaak een onderbelicht aspect in dit type cursussen. De online lesmethode blijkt in de praktijk vele voordelen te bieden. Je bepaalt zelf het studietempo en kunt op ieder moment je begeleider berichten die heel snel reageert. Dat geldt voor tussentijdse adviezen en voor het commentaar op de ingediende opgaven.

Wat mij bijzonder heeft aangesproken is de inspirerende en motiverende wijze waarop mijn begeleider iedere ingediende opgave van deskundig commentaar heeft voorzien. Commentaar dat vaak veel verder ging dan het beoordelen van de opgave zelf en ook algemene aanwijzingen en verwijzingen bevatte waar ik mijn voordeel heb kunnen doen. Zo vormt ook dit commentaar naast het lesmateriaal een mooi naslagwerk voor de toekomst.

In de praktijk bleek inderdaad dat de volgorde van de lesstof en het "verplicht" inleveren van de opgaven alvorens verder te kunnen met de lesstof heel disciplinerend werken. Zowel tav de volgorde van de te volgen lesstof als tav het moeten nadenken over de vraag "hoe kan ik mij als fotograaf onderscheiden bij mijn klanten?" en wat is daar voor nodig?.

Als je van je hobby fotografie je vak wilt maken of als je wilt gaan specialiseren als fotograaf in een bepaald segment dan is deze cursus professionele Fotografie van het Fotografieinstituut een must!

Marcel van Berkel

Den Haag

Ik heb behoorlijk getwijfeld om de opleiding bij het Fotografieinstituut te gaan doen. Wat kon ik verwachten van een online opleiding, wat was het niveau en zou de inhoud van de lessen aansluiten bij mijn verachtingen? De presentatie van FI op het internet is prachtig, maar daarmee kijk je nog niet "onder de motorkap". Ik besloot Guido Pijpers te benaderen door hem brutaal een e-mail te sturen. Guido is een van de docenten bij FI. Ik kreeg na 1 dag al een uitgebreide reactie van hem waarin al mijn vragen werden beantwoord. Maar bovendien kreeg ik diezelfde dag ook nog een e-mail van de helpdesk met alle gewenste informatie. Dat noem ik klantgericht en professioneel en ik heb mij diezelfde avond nog ingeschreven.

Ik heb de studie in enkele maanden kunnen afronden. Ben je enigzins bekend met de theorie, dan is het wel hard werken, maar heel goed te doen om het tempo er in te houden. Jeannette Huisman was mijn persoonlijke begeleider. De wijze waarop zij de tijd voor je neemt om je te voorzien van feedback is fantastisch. De opdrachten zijn uitdagend, de lesstof is zeer goed en de tips die je krijgt om straks aan de slag te gaan zijn goud waard.

Ik heb niet eerder ervaren dat studeren een feest kan zijn. FI zorgt voor de slingers en de confetti! Maar het mooiste compliment is dat FI in staat is om je zelfvertrouwen te geven en je te helpen bij het bepalen van de juiste richting binnen fotografie.

Twijfel je nog? Je mag mij persoonlijk benaderen! Wil je mijn ontwikkeling verder volgen? Kijk dan op mijn website:

Pieter Augustijn

Zwolle

Ik was op zoek naar een fotografiecursus, het liefst online, waar ik het vak van fotograaf met al zijn facetten kon leren. Zoekend op het internet kwam ik de fotografiecursus van het Fotografieinstituut tegen. Deze sprak mij het meeste aan. Mijn interesse werd vooral gewekt door de brede aanpak van de cursus en de tijdsduur van de cursus. Eenmaal aan de cursus begonnen werd ik alleen maar enthousiaster, en ik was al met veel enthousiasme begonnen. Elk cursist krijgt een docent toegewezen. Je persoonlijke docent begeleid je tijdens je studie.

De lesstof wordt op een prettige manier beschreven met de nodige humor. Dat maakt het leren aangenaam. De lessen hebben een logische opbouw. De opdrachten geven veel ruimte voor je eigen creativiteit en aanpak en sluiten steeds aan op de theorie. Waar ik veel profijt van heb gehad was de les over het dynamisch bereik van de camera. Wat dit betekent in de praktijk en wat daarmee mogelijk is, was voor mij verrrassend. Voor wat betreft de nabewerking waren de verschillende methoden om een foto te verscherpen leerzaam. Elke les wordt afgesloten met één of meerdere opdrachten. Naast het - op eenvoudige wijze - uploaden van foto's geef je ook commentaar op je eigen werk. Mijn persoonlijke docent was Jeannette Huisman. Haar feedback op de opdrachten en aanvullende informatie vond ik zeer professioneel en waardevol. De stappen in mijn ontwikkeling tijdens de cursus gaven mij meer houvast en vertrouwen in de foto-opdrachten. Ook weet ik nu hoe ik mijn portfolio het beste op kan bouwen en is mij duidelijk geworden welke specialisme bij me past. Hoe profileer ik me en hoe krijg en houd ik werk in de nabije toekomst.

Ik heb ontzettend veel geleerd en raad eenieder die zich in de fotografie wilt ontwikkeling aan de cursus te volgen.

Rachel Beijkirch

Almere

Ik ben zo blij dat ik de stap heb genomen om mezelf in te schrijven bij Het Fotografieinstistuut. Ik was op zoek naar een volledige opleiding die ik kon combineren naast mijn full time baan en mijn hobby in de paardensport. Een opleiding die mijn kennis vergroot en ik mezelf kan ontwikkelen tot een professioneel fotograaf.

Het fotografieinstituut geeft je de vrijheid en de ruimte om op elk moment van de dag aan je lesstof te werken en je opdrachten in te leveren. Zo heb ik wanneer het mij goed uit kwam aan mijn studie kunnen werken. Dat was voor mij een groot pluspunt.

Ik wil ook zeker mijn docente Joke Schut bedanken voor het begeleiden en al je feedback. In het begin was ik nogal onzeker en twijfelde ik bij het inleveren van een foto opdracht. Door de positieve en opbouwende kritiek van Joke Schut, leerde ik ook meer op mezelf te vertrouwen.

Ik heb de opleiding met heel veel plezier gevolgd en ik zou het iedereen aanraden. Heel erg bedankt!

@photohorseart_beij_rachel

Photography Blog Posts

Embark on a journey of inspiration, creativity, and expertise through our array of Photography blog posts featuring insights, student showcases, and expert tips.

Blog POsts

Korting €50,00
Nu slechts €949,00

Of nu inschrijven voor slechts
€41,63 per week

Inschrijven

Studenten Foto’s

Een voorbeeld van onze studenten foto’s

Contacteer ons

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Gratis Prospectus Downloaden