Docenten

De Auteur

Joke Schut

Joke Schut (1988) is in 2013 afgestudeerd als portretfotograaf aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Tijdens haar studie ontwikkelde zij een voorliefde voor documentaire portretten. Deze voorliefde is in haar hedendaagse werken nog steeds terug te vinden.

Als scherpe observator legt Schut de momenten vast met het oog van een journalist. Tegelijkertijd, door haar keuze voor belichting en uitsnede geeft zij de magie van haar onderwerp weer.

Voorbeelden van haar werk vind je op:

www.jokeschut.nl

Wouter le Duc

Wouter le Duc (1989) is sinds 2005 actief als fotograaf. In 2014 studeerde hij af aan de Willem de Kooning Academie in de richting fotografie. Sindsdien werkt hij als portretfotograaf in opdracht van verschillende kranten en magazines alsmede als vrij werk.

Daarnaast werkt hij aan zijn eigen autonome projecten welke hij exposeert en publiceert in binnen- en buitenland. Zijn portretten en projecten ontstaan vanuit een fascinatie voor mensen en hun leefomgeving.

Bekijk Wouter’s werk hier:

www.wouterleduc.com

Facebook

Iris Claeys

Stilstaand beeld is iets wat Iris al van jonge leeftijd boeide. Het begon op haar 8ste met een speelgoed cameraatjes en filmrolletjes, ging geleidelijk over in polaroid en schoolopdrachten ingevuld met fotografie, om vervolgens een opleiding te starten bij Narafi (Nationaal Radio en Film Instituut) in Brussel. Een kritische opleiding waar er veel sneuvelden, maar waar ze in 2009 afstudeerde.

Vandaag werkt Iris als fotoredactrice bij één van de belangrijkste mediagroepen: De Persgroep. Als fotoredacteur voor titels zoals Het Laatste Nieuws, De Morgen en Nina magazine heeft ze een scherp oog gekregen voor krachtige foto's die in de gigantische toestroom aan beeld opvallen en het verschil maken. Ze werkt met de grootste Belgische fotografen als Stephan Vanfleteren, Jelle Vermeersch, Guy Kokken en Verne Photography, om daarnaast even goed nieuw talent op te sporen en te introduceren in de wereld van de media.

Bekijk hier het werk van Iris Claeys:

www.irisclaeys.wix.com/work

Guido Pijper

Professioneel fotograaf Guido Pijper vond zijn passie op reis in Australië. Met een simpele DSLR was hij dag en nacht op pad om dit prachtige land te fotografen. De toon was gezet en hij begon, eenmaal terug in Nederland, een opleiding Toegepaste Fotografie en beeldcommunicatie aan de FotoVakSchool in Rotterdam. In een rap tempo groeide zijn kennis en waagde hij de stap om als fotograaf aan het werk te gaan. Dit was de juiste keuze, want Guido werkt full time als fotograaf voor o.a. een aantal reclamebureaus zoals Buro Voor De Boeg, in de entertainment voor bijvoorbeeld Joop van den Ende Theaterproducties en verzorgt hij diverse uitingen voor reisorganisaties zoals Sunweb, Jiba en Eliza was here. Zijn werk wordt gebruikt op websites, brochures, als advertenties in magazines etc.

Guido reist regelmatig door Europa om zijn klanten te voorzien van krachtig beeld waarmee zij hun doelgroep weten te overtuigen van hun dienst en product. In september 2012 heeft Guido zich laten opleiden tot Google Vertrouwd Fotograaf. Dit houdt in dat hij getrained is om 360 graden panorama fotografie aan bepaalde onderdelen binnen Google te koppelen. Door heel Nederland heen fotografeert hij diverse winkels, theaters en horeca gelegenheden voor deze service.

Guido is een typisch voorbeeld dat laat zien dat met de juiste kennis, commerciële vaardigheden en doorzettingsvermogen het mogelijk is om in een keiharde branche een plek te veroveren.

Bekijk Guido's werk hier:

www.guidopijper.com

Luuk Geertsen

Luuk begon zijn loopbaan alweer een aantal jaar geleden met een technische en vakgerichte opleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Om zich te specialiseren schreef hij de voor hem de meest interessante modefotografen aan waarvan er maar een reageerde: Kenneth Hope. Als assistent van Kenneth leerde hij vervolgens de kneepjes van het vak en verhuisde van Nijmegen naar de stad waar het allemaal gebeurde Amsterdam. Er werd in die periode gewerkt in enorme maar ook erg basic Studio’s, op exclusieve en ook onherbergzame locaties. Luuk reisde naar regelmatig naar Rome, London Milaan en Parijs. Werkte met topmodellen maar deed ook tests voor modellenbureaus.

Ondertussen volgde hij een intensieve cursus afdrukken bij meesterprinter Siebe Swart volgens het door Ansel Adems ontwikkelde Zone-systeem.

Met deze kennis vervolgde Luuk na een aantal jaren zijn carrière als theater fotograaf waarin hij onder andere leerde dat de licht gecorrodeerde lenzen van de Tele Rollei’s perfect waren om het contrast van het harde toneellicht te temperen. Opdrachtgevers waren de Nederlandse Opera, Opera Zuid en Joop van den Ende.

Omdat hij door een vriend gevraagd werd om een reportage te maken in Ierland werden zijn opdrachtgevers vanaf dat moment vooral kranten en weekbladen zoals vrij Nederland en HP de tijd en leerde hij het snelle werk van nieuwsfotograaf.

Zijn interesse verschoof in de jaren daarna naar zijn uiteindelijk specialisme: interieur- en culinaire fotografie. Dit kwam vooral omdat hij het werken met beschikbaar licht (available light photography) hem het meeste aansprak. Dit is tot nu toe zijn werkgebied. Samen met een vaste stilisten gaat hij daarnaast ook op zoek om bijzondere en geschikte locaties te vinden te fotograferen en aan te bieden aan de verschillende internationale bladen.

Voorbeelden van haar werk vind je op:

www.luukgeertsen.nl

Gary Wallis

Gary Wallis is sedert 15 jaar voornamelijk als freelance fotograaf werkzaam in de mode en portretfotografie. Hij heeft foto’s gemaakt voor tijdschriften over de hele wereld, waaronder de Japanse Vogue, de Nederlandse Elle, de Britse Marie Claire, The Independent Magazine, Evening Standard, Dazed and Confused, Zweedse Slitz Magazine en nog veel meer. Zijn commerciële klanten zijn onder andere, Topman, Motorolla, Lloyds en Harper Collins .

Gary heeft gedurende 14 jaar fotografie gedoceerd aan het toonaangevende Britse Art College Central Saint Martins en is nu fotografisch docent voor de Graphic Design Degree Course.

Aarzel niet om Gary's werk hier te bekijken:

www.wallispictures.com

Steven Vote

Internationaal erkend en geprezen, Steven Vote is een fotograaf van wereldklasse, auteur van twee publicaties, beeldend kunstenaar en filmmaker.

Het vervagen van de grens tussen commercie en kunst; Steven’s weelderige, rijke en zeer verschillende commerciële foto’ zijn in tijdschriften en op billboards over de hele wereld verschenen. Steven's werk is te zien in de American Photo, PDN, Popular Photography, Applied Arts, en verkozen door Graphis Photo Annual voor zijn uitzonderlijke foto’s. Hij is een gepassioneerd en ijverig beeldend kunstenaar, met verzamelaars in Noord-Amerika en Europa.

Na een reclame en redactionele fotografie carrière van bijna 20 jaar; waarin hij woonde in Sydney, Londen, Parijs en het meest recent in New York (zijn huis voor meer dan een decennium) Steven Vote woont nu met zijn jonge gezin in een zeer kleine stad in West-Massachusetts.

Aarzel niet om Steven's werk hier te bekijken:

www.stevenvote.com

Door middel van Googelen kwam ik terecht bij Het Fotografie Instituut. Na het lezen vakreferenties was ik om. Een online studie wat je in een jaar kan afronden, en dat vond ik zeer prettig om op eigen tempo te studeren. Ook omdat ik een dyslexie heb. Ik heb het ervaren als zeer plezierig werken.

Sandra Cryns-Hop

Swifterbant

Korting € 50,00
Nu slechts € 749,00

Studenten Foto’s

Een voorbeeld van onze studenten foto’s

Sociale Netwerken